Äppelkladdkaka

Glutenfri kladdkaka med äpple och smuldeg
Ljus kladdkaka med äpple, kanel och smuldeg blir en riktig hyllning till hösten! Receptet är naturligt glutenfritt och äggfritt. Välj även margarin och sockerfri sötning så funkar den för de allra flesta.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 16 bitar
Författare Anna Winér

Ingredienser

Kladdkaka:

  • 180 g smör*
  • 200 g grovriven mandelmassa*
  • 230 g Annas basmix
  • 2,5 dl socker*
  • 1 dl vatten

Äpplen:

  • 4 äpplen
  • 2,5 msk kanel

Smuldeg:

  • 120 g Annas basmix
  • 4 tsk socker*
  • 65 g smör*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

Kladdkaka:

  • Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och blanda i resten av ingredienserna till en jämn smet. Är mandelmassan grov så mixa den med vattnet i en blender först.
  • Fördela smeten i två smorda och bröade formar som är ca 20 cm i diameter.

Äpplen:

  • Tryck ner äppelbitar vända i kanel i kladdkakorna.

Smuldeg:

  • Mixa ihop ingredienserna till smuldegen och strö den över
  • kladdkakorna. Toppa med mer malen kanel.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter. De ska vara lite lösa i mitten och fastare i kanterna.
  • Låt kladdkakorna svalna helt innan servering.
Skriv ut receptet