
Chokladtårta i långpanna
Den här läckra chokladtårtan är både enkel och snabb att baka i långpanna! Receptet är naturligt glutenfritt och äggfritt. Med växtbaserade mejeriprodukter blir den även vegansk.
Servings 10
Ingredienser
Botten x2:
- 50 g smör*
- 2 dl mjölk*
- 135 g Annas basmix
- 0,75 dl kakao
- 2 dl socker*
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 3 msk socker* att strö över
Fyllning:
- 100 g smör*
- 450 g färskost*
- 4 dl florsocker*
- 0,5 dl kakao
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instruktioner
Botten:
- Värm ugnen till 250 grader.
- Smält matfettet och rör i mjölken.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll i mjölkblandningen. Blanda till en slät smet.
- Häll smeten i en form som är 25×36 cm stor, klädd med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter.
- Strö ut 3 msk socker över bottnen medan den är varm. Låt den sedan svalna helt.
- Vänd upp botten på ett nytt bakplåtspapper med sockret nedåt.
- Gör föregående steg en gång till så du har två stora bottnar. Dela sedan varje botten i två delar så att du har totalt fyra bottnar.
Fyllning:
- Vispa matfettet luftigt med elvisp.
- Tillsätt övriga ingredienser och vispa det slätt.
- Varva bottnarna med fyllningen och dekorera efter eget tycke och smak.