Chokladtårta i långpanna

Den här läckra chokladtårtan är både enkel och snabb att baka i långpanna! Receptet är naturligt glutenfritt och äggfritt. Med växtbaserade mejeriprodukter blir den även vegansk.
Kök Annas Basmix
Total tid 1 timme
Servings 10
Author Anna

Ingredienser

Botten x2:

  • 50 g smör*
  • 2 dl mjölk*
  • 135 g Annas basmix
  • 0,75 dl kakao
  • 2 dl socker*
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk socker* att strö över

Fyllning:

  • 100 g smör*
  • 450 g färskost*
  • 4 dl florsocker*
  • 0,5 dl kakao

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

Botten:

  • Värm ugnen till 250 grader.
  • Smält matfettet och rör i mjölken.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll i mjölkblandningen. Blanda till en slät smet.
  • Häll smeten i en form som är 25×36 cm stor, klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter.
  • Strö ut 3 msk socker över bottnen medan den är varm. Låt den sedan svalna helt.
  • Vänd upp botten på ett nytt bakplåtspapper med sockret nedåt.
  • Gör föregående steg en gång till så du har två stora bottnar. Dela sedan varje botten i två delar så att du har totalt fyra bottnar.

Fyllning:

  • Vispa matfettet luftigt med elvisp.
  • Tillsätt övriga ingredienser och vispa det slätt.
  • Varva bottnarna med fyllningen och dekorera efter eget tycke och smak.
Skriv ut receptet