Drömrulltårta

Kök Annas Basmix
Total tid 1 timme
Servings 10
Author Anna

Ingredienser

Botten:

  • 50 g smör*
  • 2 dl mjölk*
  • 135 g Annas basmix
  • 0,75 dl kakao
  • 2 dl socker*
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk socker* att strö över

Fyllning:

  • 225 g smör*
  • 3 dl florsocker*
  • 1,5 tsk vaniljpulver

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

Botten:

  • Värm ugnen till 250 grader.
  • Smält matfettet och rör i mjölken.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll i mjölkblandningen. Blanda till en slät smet.
  • Häll smeten i en form som är 25×36 cm stor, klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter.
  • Strö ut 3 msk socker över bottnen medan den är varm. Låt den sedan svalna helt.
  • Vänd upp botten på ett nytt bakplåtspapper med sockret nedåt.

Fyllning:

  • Vispa rumsvarmt matfett, florsocker och vanilj luftigt i en bunke.
  • Bred fyllningen på bottnen.
  • Rulla ihop tårtan från långsida till långsida.
  • Rulla in tårtan i bakplåtspappret och låt den gärna ligga i frysen en stund innan du delar den i bitar så går det enklare.
Skriv ut receptet