
Populära frallor
De här enkla frallorna behöver bara jäsa en gång och är enkla att röra ihop. Receptet är naturligt glutenfritt, mjölkfritt, äggfritt och utan tillsatt socker. Färger på frallorna kommer variera beroende på vilket varumärke av psylliumhusk/fiberhusk du använder.
Servings 8
Ingredienser
- 15 g färsk blå jäst
- 4,25 dl vatten 37 grader
- 1 msk olja
- 350 g Annas brödmix
- 15 g psylliumhusk/fiberhusk ca 1,5 msk
Instruktioner
- Rör ut jästen i en bunke med ljummet vatten och olja.
- Blanda de torra ingredienserna och arbeta sedan in dem i vätskan till en deg.
- Forma 8 frallor med fuktade händer på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt frallorna jäsa övertäckta med plastfolie och bakduk i ca 1,5 timme. Sätt gärna in plåten i en avstängd ugn med ugnslampan tänd.
- Grädda frallorna längst ner i ugnen på 250 grader i ca 25 minuter.
- Låt frallorna svalna helt under bakduk innan du delar dem.
