
Jordgubbscookies
Somriga glutenfria cookies med ljus choklad och jordgubbar. De är både naturligt glutenfria samt veganska/mjölkfria och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser.
Servings 8
Ingredienser
- 75 gram smör*
- 6 msk socker*
- 1 krm salt
- 0,25 dl mjölk*
- 0,5 tsk bakpulver
- 120 g Annas basmix
- 75 g chokladknappar*
- 1 dl färska jordgubbar
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instruktioner
- Vispa matfett, socker och salt till en fluffig och vit smet.
- Tillsätt mjölk och vispa på hög hastighet tills det precis går ihop.
- Blanda i mjölmixen blandat med bakpulver med en slickepott.
- Vänd även i ca 50 g av chokladknapparna.
- Dela jordgubbarna i bitar och torka dem på hushållspapper. Arbeta sedan in dem i degen.
- Forma bollar och lägg på ett fat i kylen i minst 30 minuter.
- Ta ut bollarna och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10-20 minuter på 200 grader. De ska få lite färg i kanterna.
- Strö resterande choklad över kakorna medan de är varma och låt dem sedan svalna på plåtarna.