Jordgubbscookies

Somriga glutenfria cookies med ljus choklad och jordgubbar. De är både naturligt glutenfria samt veganska/mjölkfria och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser.
Kök Annas Basmix
Total tid 1 timme
Servings 8
Author Anna

Ingredienser

  • 75 gram smör*
  • 6 msk socker*
  • 1 krm salt
  • 0,25 dl mjölk*
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 120 g Annas basmix
  • 75 g chokladknappar*
  • 1 dl färska jordgubbar

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Vispa matfett, socker och salt till en fluffig och vit smet.
  • Tillsätt mjölk och vispa på hög hastighet tills det precis går ihop.
  • Blanda i mjölmixen blandat med bakpulver med en slickepott.
  • Vänd även i ca 50 g av chokladknapparna.
  • Dela jordgubbarna i bitar och torka dem på hushållspapper. Arbeta sedan in dem i degen.
  • Forma bollar och lägg på ett fat i kylen i minst 30 minuter.
  • Ta ut bollarna och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 10-20 minuter på 200 grader. De ska få lite färg i kanterna.
  • Strö resterande choklad över kakorna medan de är varma och låt dem sedan svalna på plåtarna.
Skriv ut receptet