
Jordgubbstårta i långpanna
På mindre än 1 timme bakar du enkelt den här somriga jordgubbstårtan som är naturligt glutenfri och äggfri. Med växtbaserade mejeriprodukter blir den även vegansk.
Servings 10
Ingredienser
Botten x2:
- 50 g smör*
- 2 dl mjölk*
- 180 g Annas basmix
- 2 dl socker*
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 3 msk socker* att strö över
Fyllning:
- Grädde*
- Bär*
- Sylt*
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instruktioner
Botten:
- Värm ugnen till 250 grader.
- Smält matfettet och rör i mjölken.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll i mjölkblandningen. Blanda till en slät smet.
- Häll smeten i en form som är 25×36 cm stor, klädd med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter.
- Strö ut 3 msk socker över bottnen medan den är varm. Låt den sedan svalna helt.
- Vänd upp botten på ett nytt bakplåtspapper med sockret nedåt.
- Gör föregående steg en gång till så du har två stora bottnar. Dela sedan varje botten i två delar så att du har totalt fyra bottnar.
Fyllning:
- Vispa grädden och dela bären i bitar.
- Varva bottnarna med sylt och grädde.
- Toppa med mer grädde och färska bär.