Jordgubbstårta i långpanna

På mindre än 1 timme bakar du enkelt den här somriga jordgubbstårtan som är naturligt glutenfri och äggfri. Med växtbaserade mejeriprodukter blir den även vegansk.
Kök Annas Basmix
Total tid 1 timme
Servings 10

Ingredienser

Botten x2:

  • 50 g smör*
  • 2 dl mjölk*
  • 180 g Annas basmix
  • 2 dl socker*
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk socker* att strö över

Fyllning:

  • Grädde*
  • Bär*
  • Sylt*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

Botten:

  • Värm ugnen till 250 grader.
  • Smält matfettet och rör i mjölken.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll i mjölkblandningen. Blanda till en slät smet.
  • Häll smeten i en form som är 25×36 cm stor, klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter.
  • Strö ut 3 msk socker över bottnen medan den är varm. Låt den sedan svalna helt.
  • Vänd upp botten på ett nytt bakplåtspapper med sockret nedåt.
  • Gör föregående steg en gång till så du har två stora bottnar. Dela sedan varje botten i två delar så att du har totalt fyra bottnar.

Fyllning:

  • Vispa grädden och dela bären i bitar.
  • Varva bottnarna med sylt och grädde.
  • Toppa med mer grädde och färska bär.
Skriv ut receptet