Rulltårta

Mjuk och enkel botten till rulltårta som både är naturligt glutenfri och äggfri. Om du väljer växtbaserad mjölk och mjölkfritt margarin blir den även vegansk.
Kök Annas Basmix
Total tid 1 timme
Servings 10
Author Anna Winér

Ingredienser

Botten:

  • 50 g smör*
  • 2 dl mjölk*
  • 180 g Annas basmix
  • 2 dl socker*
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk socker* att strö över

Fyllning:

  • 150 g smör*
  • 2 dl florsocker*
  • 1 tsk vaniljpulver

Montering:

  • sylt*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

Botten:

  • Värm ugnen till 250 grader.
  • Smält matfettet och rör i mjölken.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll i mjölkblandningen. Blanda till en slät smet.
  • Häll smeten i en form som är 25×36 cm stor, klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter.
  • Strö ut 3 msk socker över bottnen medan den är varm. Låt den sedan svalna helt.
  • Vänd upp botten på ett nytt bakplåtspapper med sockret nedåt.

Fyllning:

  • Vispa rumsvarmt matfett, florsocker och vanilj luftigt i en bunke.

Montering:

  • Bred fyllningen på bottnen följt av sylt.
  • Rulla ihop tårtan från långsida till långsida.
  • Rulla in tårtan i bakplåtspappret och låt den gärna ligga i kylskåpet i minst 30 minuter innan servering.
Skriv ut receptet