Tigerkaka

Mjuk glutenfri tigerkaka
En mjuk vaniljkaka med chokladränder gör sig riktigt fint till fika. Receptet är glutenfritt och äggfritt. Välj även margarin istället frö smör och växtbaserad mjölk så blir den även vegansk.
Kök Annas Mjukismix
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 8 bitar
Författare Anna Winér

Ingredienser

Kaka:

  • 75 g smör*
  • 1 dl socker*
  • 1,25 dl mjölk*
  • 110 g Annas mjukismix

Chokladfyllning:

  • 40 g smält smör*
  • 0,5 dl socker*
  • 2 tsk kakao
  • 1 msk Annas basmix

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

Kaka:

  • Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en tjock smet. Använd en stavmixer.
  • Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 17-18 cm i diameter.

Chokladfyllning:

  • Rör ihop fyllningen och fördela den över kakan. Vänd runt lite med skaftet på en kniv.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter. Grädda inte kakan för länge, då kan den bli seg. Låt kakan svalna i formen.
Skriv ut receptet