Äppelpajkrustader
Spröda glutenfria krustader Fyll de här spröda och krispiga krustaderna med äppelmos och grädde för att efterlikna minipajer. Receptet är naturligt glutenfritt och går enkelt att göra mjölkfritt/vegansk med växtbaserade mejeriprodukter.
Portioner 40 krustader
Ingredienser
- 180 g Annas basmix
- 125 g smör*
- 3-4 msk vatten
Fyllning:
- ca. 2 dl äppelmos*
- kanel
- ca. 3 dl vispbar grädde*
- vaniljpulver
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instruktioner
- Arbeta ihop mjöl och kallt smör till en smulig massa i en matberedare med kniv.
- Tillsätt lite vatten i taget tills det formas en deg.
- Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen i 15 minuter.
- Dela degen i bitar och tryck ut dem i små formar, gärna av silikon. Ställ kallt i ca 1 timme.
- Grädda krustaderna på ett galler i nedre delen av ugnen på 225 grader i 10-15 minuter.
- Stjälp sedan ut krustaderna medan de är varma och låt svalna på galler.
Fyllning:
- Fyll krustaderna med äppelmos som du blandat med lite kanel.
- Toppa med vispad grädde smaksatt med vaniljpulver. Servera direkt.