Äppelpajkrustader

Spröda glutenfria krustader
Fyll de här spröda och krispiga krustaderna med äppelmos och grädde för att efterlikna minipajer. Receptet är naturligt glutenfritt och går enkelt att göra mjölkfritt/vegansk med växtbaserade mejeriprodukter.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 1 timme 30 minuter
Portioner 40 krustader
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 180 g Annas basmix
  • 125 g smör*
  • 3-4 msk vatten

Fyllning:

  • ca. 2 dl äppelmos*
  • kanel
  • ca. 3 dl vispbar grädde*
  • vaniljpulver

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Arbeta ihop mjöl och kallt smör till en smulig massa i en matberedare med kniv.
  • Tillsätt lite vatten i taget tills det formas en deg.
  • Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen i 15 minuter.
  • Dela degen i bitar och tryck ut dem i små formar, gärna av silikon. Ställ kallt i ca 1 timme.
  • Grädda krustaderna på ett galler i nedre delen av ugnen på 225 grader i 10-15 minuter.
  • Stjälp sedan ut krustaderna medan de är varma och låt svalna på galler.

Fyllning:

  • Fyll krustaderna med äppelmos som du blandat med lite kanel.
  • Toppa med vispad grädde smaksatt med vaniljpulver. Servera direkt.
Skriv ut receptet