Äppelsmulpaj

Enkel glutenfri paj med äpple
En riktigt smarrig paj med äpple är aldrig fel. Den här äppelsmulpajen är dessutom både glutenfri, vegansk och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser. Som socker kan du välja valfri sötning i ströform som ersätter socker 1:1.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 8
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas basmix
  • 4 msk socker*
  • 200 g smör*

Fyllning:

  • 8 äpple
  • 1 dl socker*
  • 2 tsk kanel

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Blanda mjölmix, socker och smör till en smuldeg i en matberedare.
  • Skala samt skiva eller riv ner äpplena i en ugnsfast form. Strö över socker blandat med kanel.
  • Fördela smuldegen över äpplena.
  • Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Gör du portionspajer som på bilden blir tiden ca 10 minuter.
Skriv ut receptet