Ballerinakex

Glutenfria Ballerinakex
Krispiga och spröda småkakor med chokladfyllning. Välj mjölkfritt smör och choklad samt sockerfri sötning så blir kexen både glutenfria, mjölkfria/veganska och utan tillsatt socker.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 1 timme
Portioner 50 kakor
Författare Anna Winér

Ingredienser

Kex:

  • 350 g Annas basmix
  • 1,75 dl florsocker*
  • 225 g smör*
  • 2 msk kakao

Fyllning:

  • 200 g choklad*
  • 200 g hasselnötssmör

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

    Instruktioner

    Kex:

    • Mixa alla ingredienser utom kakao i en matberedare.
    • Dela degen i två delar och blanda i kakao i ena halvan.
    • Kavla ut en degbit i taget mellan två bakplåtspapper och stansa ut cirklar. Stansa ett litet hål i mitten på de ljusa kexen.
    • Täck kexen med plast och kyl i 30 minuter.

    • Lägg kexen på plåtar med bakplåtspapper.
    • Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 20-30 minuter. Låt svalna på plåtarna.

    Fyllning:

    • Smält samman choklad och nötsmör. Låt svalna till bredbar konsistens.
    • Klicka upp fyllningen i mitten på de mörka kakorna och lägg en ljus kaka ovanpå. Låt stelna.
    Skriv ut receptet