Blåbärspaj

Blåbärssmulpaj på 30 minuter
Den här glutenfria blåbärspajen gör du snabbt och enkelt på mindre än en halvtimme. Med växtbaserat smör och sockerfri sötning passar pajen de flesta.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 12
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas basmix
  • 4 msk socker*
  • 200 g smör*

Fyllning:

  • ca. 2 liter blåbär
  • 1 dl socker*
  • ca. 3 msk potatismjöl

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Blanda basmix, socker och smör till en smuldeg i en matberedare.
  • Blanda bär med socker och potatismjöl. Fördela bären i en ugnsfast form, eller flera små portionsformar.
  • Fördela smuldegen över bären.
  • Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Gör du portionspajer som på bilden blir tiden ca 10 minuter.
Skriv ut receptet