Brasmuffins

Glutenfria festmuffins
Festliga muffins som gör sig perfekt till valborg, som sommardessert efter grillningen eller som en mysig fika då vinden viner utanför fönsterna i höst.  Receptet är glutenfritt och även veganskt och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser.
Kök Annas Mjukismix
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 25 muffins
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas mjukismix
  • 3,5 dl socker*
  • 100 g smält smör*
  • 3,5 dl vatten

Frosting:

  • 300 g färskost*
  • 2 dl grädde*
  • 4 msk socker*
  • Livsmedelsfärg
  • Salta pinnar (glutenfria)
  • Marshmallows*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

    Instruktioner

    • Blanda mjukismixen med socker i en bunke.
    • Blanda smält smör med vatten.
    • Häll ner de torra ingredienserna i vätskan och blanda väl.
    • Fördela smeten i muffinsformar.
    • Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Använd en provsticka för att se om muffinsen är klara.
    • Låt svalna på galler.

    Frosting:

    • Mixa färskost, grädde och socker krämigt med en stavmixer eller elvisp.
    • Droppa i livsmedelsfärg och blanda med stora tag så frostingen förblir spräcklig.
    • Bred frostingen på de svala muffinsen. Toppa med exempelvis salta pinnar och marshmallows.
    Skriv ut receptet