Brownie med chokladtopping

Enkel glutenfri brownie
Den här enkla brownien med chokladganache är en riktig fullträff för alla som gillar choklad. Receptet är glutenfritt och utan tillsatt socker med sötning som ersätter socker 1:1. Med växtbaserade ingredienser blir den även vegansk.
Kök Annas Mjukismix
Tillagningstid 1 timme
Portioner 48 rutor
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas mjukismix
  • 4 msk kakao
  • 3,5 dl socker*
  • 100 g smält smör*
  • 3,5 dl vatten

Chokladganache:

  • 400 g choklad*
  • 2 dl grädde*

*Välj växtbaserade eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Blanda de torra ingredienser i en bunke.
  • Blanda smält smör med vatten i en annan bunke.
  • Häll ner de torra ingredienserna i vätskan och rör om väl.
  • Klä en form som är ca 25,5×35,5 cm med bakplåtspapper. Häll sedan ner smeten i formen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 40 minuter. Använd en provsticka för att se om kakan är klar. Låt kakan svalna på galler med bakplåtspapper mellan.

Chokladganache:

  • Smält samman choklad och grädde till ganachen.
  • Bred ganachen över kakan. Toppa gärna med flingsalt vid servering.
Skriv ut receptet