
Brownie med chokladtopping
Enkel glutenfri brownieDen här enkla brownien med chokladganache är en riktig fullträff för alla som gillar choklad. Receptet är glutenfritt och utan tillsatt socker med sötning som ersätter socker 1:1. Med växtbaserade ingredienser blir den även vegansk.
Servings 30 rutor
Ingredients
- 240 g smör*
- 3 dl socker*
- 4 dl mjölk*
- 350 g Annas mjukismix
- 0,75 dl kakao
Chokladganache:
- 400 g choklad*
- 2 dl grädde*
*Välj växtbaserade eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
- Vispa matfett och socker vitt och fluffigt.
- Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop till en tjock och slät smet med en stavmixer.
- Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 25,5×35,5 cm stor.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter. Övergrädda inte, då kan kakan bli seg.
Chokladganache:
- Smält samman choklad och grädde till ganachen.
- Bred ganachen över kakan. Toppa gärna med flingsalt vid servering.