Chokladmazariner
Glutenfria chokladmazariner med mockaglasyrMumsiga mazariner med chokladfyllning toppade med glasyr smaksatt med kaffe. En riktigt läcker kaka till kaffet helt enkelt! Receptet är glutenfritt samt mjölkfritt, äggfritt och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser. Som florsocker brukar jag använda sukrin melis.
Portioner 24 mazariner
Ingredienser
Mördeg:
- 250 g Annas basmix
- 1,25 dl florsocker*
- 160 g smör*
Fyllning:
- 325 g mandelmassa*
- 2 1/3 dl grädde*
- 0,75 tsk bakpulver
- 50 g Annas basmix
- 1,5 msk kakao
Glasyr:
- 3 dl florsocker*
- ca. 3 msk kaffe
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instruktioner
Mördeg:
- Arbeta ihop ingredienserna i en matberedare tills de precis går samman till en deg. Låt degen vila svalt inplastad i ca 30 minuter.
- Kavla ut degen mellan plastfolie och stansa ut cirklar som passar i dina formar, degen ska gå upp på kanterna inuti formen. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.
Fyllning:
- Blanda ingredienser till fyllningen tills du har en klumpfri massa.
- Fyll formarna med fyllningen.
- Grädda i nedre delen av ugnen på 150 grader i 20-30 minuter. Låt svalna.
Glasyr:
- Rör ihop florsocker och lite kaffe i taget.
- Bred glasyren på de svala kakorna.