Cookies

Cookies på 30 minuter
Mumsiga cookies med härligt många chokladbitar är alltid poppis. Dessa är både glutenfria samt veganska/mjölkfria och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser.
Kök Annas Basmix
Total tid 45 minuter
Servings 9 cookies
Author Anna Winér

Ingredienser

  • 75 gram smör*
  • 6 msk socker*
  • 1 krm salt
  • 0,25 dl mjölk*
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 120 g Annas basmix
  • 75 g chokladknappar*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Vispa smör, socker och salt till en fluffig smet.
  • Tillsätt mjölken och vispa på hög hastighet tills det precis går ihop.
  • Blanda i mjölmixen blandat med bakpulver med en slickepott. 
  • Vänd även ner ca 50 gram av chokladknapparna.
  • Forma 9 bollar och lägg på ett fat i kylen i minst 30 minuter.
  • Ta ut bollarna och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 10-20 minuter på 200 grader. De ska få lite färg i kanterna.
  • Strö resterande choklad över kakorna medan de är varma. Låt sedan kakorna svalna helt på plåtarna.
Skriv ut receptet