Cookies

Cookies på 30 minuter
Mumsiga cookies med härligt många chokladbitar är alltid poppis. Dessa är både glutenfria samt veganska/mjölkfria och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 42 cookies
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 220 gram smör*
  • 2,75 dl socker*
  • 0,5 tsk salt
  • 0,75 dl mjölk*
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 350 g Annas basmix
  • 220 g chokladknappar*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

    Instruktioner

    • Vispa smör, socker och salt till en fluffig smet.
    • Tillsätt mjölken och vispa på hög hastighet tills det precis går ihop.
    • Blanda i mjölmixen blandat med bakpulver med en slickepott. 
    • Vänd även ner ca 150 gram av chokladknapparna.
    • Forma ca 42 bollar och lägg på ett fat i kylen i minst 30 minuter.
    • Ta ut bollarna och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper.
    • Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter på 200 grader. 
    • Strö resterande choklad över kakorna medan de är varma. Låt sedan kakorna svalna helt på plåtarna.
    Skriv ut receptet