Fluffiga plättar

Fluffiga plättar utan gluten och ägg
Glutenfria, mjölkfria, äggfria och utan tillsatt socker! De här plättarna blir snabbt nya favoriter för hela familjen.
Kök Annas Mellismix
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 40 plättar
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas mellismix
  • 3 dl äppelmos (osötat)
  • 5,75 dl vatten

Instruktioner

  • Rör ihop ingredienserna till en slät smet. Rör inte för mycket, då blir pannkakorna sega. Låt sedan smeten svälla i 10 minuter.
  • Klicka upp drygt 2 msk smet till varje plätt i en panna på medelhög värme. Steker du i teflonpanna behövs det inget matfett. Men i gjutjärn kan det behövas.
  • Grädda plättarna i några minuter tills de har fått fin färg på undersidan. Vänd plättarna och stek några minuter till.
Skriv ut receptet