Focaccia

Enkel glutenfri focaccia
Focaccia är ett perfekt buffébröd som du nu enkelt kan göra glutenfritt med Annas basmix. Receptet är även veganskt då det är äggfritt och mjölkfritt. Välj även sockerfri sirap så blir blir brödet även utan tillsatt socker.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 2 timmar
Portioner 24 bitar
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas basmix
  • 2 tsk psylliumhusk
  • 1 tsk salt
  • 20 g jäst
  • 3 dl vatten (37 grader)
  • 2 tsk sirap*
  • 2,5 msk olivolja

Topping:

  • Tomater, oliver, basilika, flingsalt, olivolja mm.

*Välj sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

    Instruktioner

    • Blanda alla torra ingredienser i en skål.
    • Lös upp jästen i vattnet blandat med sirap och olivolja.
    • Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta degen med degkrokar i 5 minuter.
    • Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Ställ in bunken i en avstäng ugn med lampan tänd.
    • Jämna ut degen i fyra oljade formar som är ca 15 cm i diameter (eller på ett bakplåtspapper). Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter i den avstängda ugnen med lampan tänd.
    • Tryck gropar i degen med oljade fingrar och sprid ut tomater, oliver och basilikablad. Ringla olivolja över och strö på flingsalt.
    • Grädda bröden i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
    Skriv ut receptet