Hastmackor
Snabba mackor utan glutenDe här mumsiga mackorna går snabbt att baka utan jäst! De är glutenfria men även växtbaserade om du väljer havremjölk eller mandelmjölk samt mjölkfritt matfett.
Servings 8 mackor
Ingredients
- 350 g Annas basmix
- 2,5 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 80 g smör* (rumsvarmt)
- 2,5 dl yoghurt*
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Tillsätt smör och nyp ihop till en smulig massa.
- Blanda slutligen i yoghurt till en kladdig deg.
- Forma degen tilli ca 8 runda bullar med inoljade händer. Platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper och nagga hål.
- Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 minuter på 250 grader.
- Låt dem svalna på plåten och förvara dem sedan i en tät påse.