Hastmackor

Snabba mackor utan gluten
De här mumsiga mackorna går snabbt att baka utan jäst! De är glutenfria men även växtbaserade om du väljer havremjölk eller mandelmjölk samt mjölkfritt matfett.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 8 mackor
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas basmix
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 80 g smör* (rumsvarmt)
  • 2,5 dl yoghurt*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  • Tillsätt smör och nyp ihop till en smulig massa.
  • Blanda slutligen i yoghurt till en kladdig deg.
  • Forma degen tilli ca 8 runda bullar med inoljade händer. Platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper och nagga hål.
  • Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 minuter på 250 grader.
  • Låt dem svalna på plåten och förvara dem sedan i en tät påse.
Skriv ut receptet