Jordgubbskladdkaka

Glutenfri jordgubbskladdkaka
En härligt kletig ljus kladdkaka med jordgubbar passar perfekt i sommar! Receptet är naturligt glutenfritt och äggfritt. Välj även mjölkfritt smör, sockerfri sötning och sockerfri mandelmassa så passar kladdkakan de allra flesta.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 16
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 275 g smält smör*
  • 3,75 dl socker*
  • 300 g grovriven mandelmassa*
  • 1,75 dl vatten
  • 350 g Annas basmix
  • 450 g färska jordgubbar

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

    Instruktioner

    • Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och blanda i resten av ingredienserna till en jämn smet. Är mandelmassan grov så mixa den med vattnet i en blender först.
    • Fördela smeten i två smorda och bröade formar som är ca 20 cm i diameter. Strö över delade jordgubbar.
    • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
    • Låt kladdkakorna svalna helt innan servering.
    Skriv ut receptet