Jordgubbspaj

Enkel glutenfri jordgubbssmulpaj
Den här pajen är en riktig sommarfröjd! Varma och söta jordgubbar täckta med ett krispigt smultäcke förgyller verkligen dagen. Pajen är glutenfri och även utan tillsatt socker och vegansk om du väljer växtbaserat matfett och sötning i ströform.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 12
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas basmix
  • 4 msk socker*
  • 200 g smör*

Fyllning:

  • ca. 2 liter jordgubbar
  • 1 dl socker*
  • ca. 3 msk potatismjöl

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

    Instruktioner

    • Blanda basmix, socker och smör till en smuldeg i en matberedare.
    • Blanda bär med socker och potatismjöl. Fördela bären i en ugnsfast form, eller flera små portionsformar.
    • Fördela smuldegen över bären.
    • Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Gör du portionspajer som på bilden blir tiden ca 10 minuter.
    Skriv ut receptet