Jordgubbstårta i glas
Glutenfri jordgubbstårta på 30 minuterSmula sönder muffins och varva med grädde, sylt och jordgubbar i glas. Vips så har du festliga "jordgubbstårtor" på nolltid! Receptet är glutenfritt samt veganskt och utan tillsatt socker om du även väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser.
Servings 25
Ingredients
- 350 g Annas mjukismix
- 3,5 dl socker*
- 100 g smält smör*
- 3,5 dl vatten
Dekoration:
- grädde*
- sylt*
- jordgubbar
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
- Blanda mjukismixen med socker i en bunke.
- Blanda smält smör med vatten.
- Häll ner de torra ingredienserna i vätskan och blanda väl.
- Fördela smeten i muffinsformar.
- Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Använd en provsticka för att se om muffinsen är klara.
- Låt svalna på galler.
- Smula sönder muffinsen och varva smulet med grädde, sylt och jordgubbar i glas.