Jordgubbstårta i glas

Glutenfri jordgubbstårta på 30 minuter
Smula sönder muffins och varva med grädde, sylt och jordgubbar i glas. Vips så har du festliga "jordgubbstårtor" på nolltid! Receptet är glutenfritt samt veganskt och utan tillsatt socker om du även väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser.
Kök Annas Mjukismix
Tillagningstid 30 minuter
Servings 8
Author Anna Winér

Ingredienser

  • 75 g smör*
  • 1 dl socker*
  • 1,25 dl mjölk*
  • 110 g Annas mjukismix

Dekoration:

  • grädde*
  • sylt*
  • jordgubbar

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en tjock smet med en stavmixer.
  • Fördela smeten i muffinsformar.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter. Håll uppsikt och känn med en sticka.
  • Låt svalna på galler.
  • Smula sönder muffinsen och varva smulet med grädde, sylt och jordgubbar i glas.
Skriv ut receptet