Jordgubbstårta i glas

Glutenfri jordgubbstårta på 30 minuter
Smula sönder muffins och varva med grädde, sylt och jordgubbar i glas. Vips så har du festliga "jordgubbstårtor" på nolltid! Receptet är glutenfritt samt veganskt och utan tillsatt socker om du även väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser.
Kök Annas Mjukismix
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 25
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas mjukismix
  • 3,5 dl socker*
  • 100 g smält smör*
  • 3,5 dl vatten

Dekoration:

  • grädde*
  • sylt*
  • jordgubbar

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Blanda mjukismixen med socker i en bunke.
  • Blanda smält smör med vatten.
  • Häll ner de torra ingredienserna i vätskan och blanda väl.
  • Fördela smeten i muffinsformar.
  • Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Använd en provsticka för att se om muffinsen är klara.
  • Låt svalna på galler.
  • Smula sönder muffinsen och varva smulet med grädde, sylt och jordgubbar i glas.
Skriv ut receptet