Jordnötscookies

Glutenfria cookies med jordnötssmör
De här enkla småkakorna med jordnötsfyllning är både naturligt glutenfria och äggfria. Välj även mjölkfritt smör och mandelmjölk samt sockerfri sötning så blir de veganska och utan tillsatt socker.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 40 minuter
Portioner 40 cookies
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 2 dl jordnötssmör
  • 350 g Annas basmix
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 220 g smör*
  • 2,75 dl socker*
  • 0,75 dl mjölk*
  • 2 dl jordnötter

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

    Instruktioner

    • Klicka upp jordnötssmör till ca 40 bollar på ett fat med bakplåtspapper och frys in.
    • Blanda mjölmix och bakpulver och ställ åt sidan.
    • Vispa smör och socker fluffigt och vitt. Tillsätt sedan mjölk och vispa på hög hastighet tills det precis går ihop.
    • Vänd i de torra ingredienserna med en slickepott.
    • Forma ca 40 bollar av degen och placera en fryst jordnötsklick i mitten. Lägg kakorna på ett fat i kylen i minst 30 minuter.
    • Ta ut bollarna och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper.
    • Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter på 200 grader.
    • Toppa de ljumna kakorna med jordnötter.
    Skriv ut receptet