
Kakbollar
Glutenfria kakbollarBlev kladdkakan eller sockerkakan gräddad för länge? De här smarriga kakbollarna gör du enkelt av överbliven mjuk kaka. I det här receptet använde jag en mjuk chokladkaka men du kan även använda andra sorter. Välj växtbaserat smör och sockerfri sötning så blir bollarna både glutenfria, mjölkfira, äggfria/veganska och utan tillsatt socker.
Servings 100 bollar
Ingredients
Sockerkaka:
- 240 g smör*
- 3 dl socker*
- 350 g Annas mjukismix
- 4 dl mjölk*
- 0,75 dl kakao
Bollar:
- Sockerkakan ovan
- 400 g rumstempererat smör*
- 4 dl florsocker*
- valfri topping
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
Sockerkaka:
- Vispa matfett och socker vitt och fluffigt.
- Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop till en tjock och slät smet med en stavmixer.
- Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 25,5×35,5 cm stor.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter. Övergrädda inte, då kan kakan bli seg.
Bollar:
- Blanda alla ingredienser väl i en matberedare eller i en bunke med degkrokar. Kyl degen i några timmar om den är kladdig.
- Forma degen till bollar som du rullar vi valfri tillbehör. Eller doppa dem i choklad.