Kakbollar

Glutenfria kakbollar
Blev kladdkakan eller sockerkakan gräddad för länge? De här smarriga kakbollarna gör du enkelt av överbliven mjuk kaka. I det här receptet använde jag en mjuk chokladkaka men du kan även använda andra sorter. Välj växtbaserat smör och sockerfri sötning så blir bollarna både glutenfria, mjölkfira, äggfria/veganska och utan tillsatt socker.
Cuisine Annas Mjukismix
Cook Time 1 hour
Servings 100 bollar
Author Anna Winér

Ingredients

Sockerkaka:

  • 240 g smör*
  • 3 dl socker*
  • 350 g Annas mjukismix
  • 4 dl mjölk*
  • 0,75 dl kakao

Bollar:

  • Sockerkakan ovan
  • 400 g rumstempererat smör*
  • 4 dl florsocker*
  • valfri topping

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instructions

Sockerkaka:

  • Vispa matfett och socker vitt och fluffigt.
  • Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop till en tjock och slät smet med en stavmixer.
  • Bred ut smeten i en form klädd med bakplåtspapper som är ca 25,5×35,5 cm stor.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter. Övergrädda inte, då kan kakan bli seg.

Bollar:

  • Blanda alla ingredienser väl i en matberedare eller i en bunke med degkrokar. Kyl degen i några timmar om den är kladdig.
  • Forma degen till bollar som du rullar vi valfri tillbehör. Eller doppa dem i choklad.
Print Recipe