Kanelbullar

Kanelbullar till alla
Det här enkla receptet ger dig saftiga glutenfria bullar med kanelfyllning. Med växtbaserat matfett och sockerfritt socker blir bullarna även mjölkfria (veganska) och utan tillsatt socker. Som socker kan du välja valfri sötning i ströform som ersätter socker 1:1.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 2 timmar
Portioner 16 bullar
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 100 g smör* (smält)
  • 5 msk sirap*
  • 2,5 dl vatten
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 40 g färsk blå jäst
  • 13 g psylliumhusk (ca 4 tsk)
  • 1,5 tsk salt
  • 350 g Annas basmix

Fyllning:

  • 75 g smör* (rumsvarmt)
  • 0,5 dl socker*
  • 4 tsk malen kanel
  • 0,5 msk potatismjöl

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

    Instruktioner

    • Värm smör, sirap, vatten och kardemumma till 37 grader och häll upp i en bunke.
    • Lös upp jästen i vätskan.
    • Blanda de torra ingredienserna och tillsätt även dem i vätskan.
    • Arbeta degen med degkrokar i 5 minuter.
    • Olja in händerna och arbetsbänken. Kavla/tryck ut degen till en rektangel.
    • Blanda ihop fyllningen och bred den på degen. Rulla ihop och skär i bitar.
    • Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under plastfolie och bakduk i ca 80 minuter.
    • Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
    • Låt kanelbullarna svalna på galler under bakduk.
    Skriv ut receptet