Kärleksmums

Enkla glutenfria kärleksmums
Mjuk chokladkaka med glasyr och kokos är allt en god idé! Den här festliga kakan är både glutenfri och äggfri. Välj även mjölkfritt smör och sockerfri sötning (som ersätter 1:1) för vegansk och sockerfri version.
Kök Annas Mjukismix
Tillagningstid 50 minuter
Portioner 48 rutor
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas mjukismix
  • 4 msk kakao
  • 3,5 dl socker*
  • 100 g smält smör*
  • 3,5 dl vatten

Topping:

  • 6 dl florsocker*
  • 6 msk smält smör*
  • 6 msk kallt kaffe
  • 1,5 msk kakao
  • kokos

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Blanda de torra ingredienser i en bunke.
  • Blanda smält smör med vatten i en annan bunke.
  • Häll ner de torra ingredienserna i vätskan och rör om väl.
  • Klä en form som är ca 25,5×35,5 cm med bakplåtspapper. Häll sedan ner smeten i formen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 40 minuter. Använd en provsticka för att se om kakan är klar. Låt kakan svalna på galler med bakplåtspapper mellan.
  • Blanda ingredienserna till toppingen i en kastrull på medelvärme tills det är helt slätt.
  • Fördela toppingen över den ljumna kakan och strö över kokos. Låt svalna.
Skriv ut receptet