Kärleksmumskladdkaka
Glutenfri kladdkaka med kärleksmumsglasyrHär kombinerar vi två av de godaste bakverken: kladdkaka och kärleksmums! Receptet är glutenfritt samt veganskt och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserat smör samt sockerfri sötning som ersätter socker 1:1.
Servings 18 bitar
Ingredients
- 350 g Annas basmix
- 350 g smör*
- 2,5 dl vatten
- 7 dl socker*
- 3 dl kakao
Topping:
- 12 dl florsocker*
- 12 msk smör* (smält)
- 12 msk kallt kaffe
- 3 msk kakao
- 1,5 dl kokos
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instructions
- Smält smöret i en stor kastrull.
- Stäng av värmen och rör i övriga ingredienser till en slät smet.
- Klä en form som är ca 25,5×35,5 cm med bakplåtspapper. Häll sedan ner smeten i formen.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten och fast i kanterna.
- Ta ut och låt svalna i rumstemperatur. Låt sedan stå i kylskåp i ca 1-2 timmar innan servering.
Topping:
- Smält samman ingredienserna till toppingen till en helt slät smet. Bred ut toppingen över den kalla kladdkakan och strö slutligen på kokos.