Kärleksmumskladdkaka

Glutenfri kladdkaka med kärleksmumsglasyr
Här kombinerar vi två av de godaste bakverken: kladdkaka och kärleksmums! Receptet är glutenfritt samt veganskt och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserat smör samt sockerfri sötning som ersätter socker 1:1.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 18 bitar
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas basmix
  • 350 g smör*
  • 2,5 dl vatten
  • 7 dl socker*
  • 3 dl kakao

Topping:

  • 12 dl florsocker*
  • 12 msk smör* (smält)
  • 12 msk kallt kaffe
  • 3 msk kakao
  • 1,5 dl kokos

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Smält smöret i en stor kastrull.
  • Stäng av värmen och rör i övriga ingredienser till en slät smet.
  • Klä en form som är ca 25,5×35,5 cm med bakplåtspapper. Häll sedan ner smeten i formen.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten och fast i kanterna.
  • Ta ut och låt svalna i rumstemperatur. Låt sedan stå i kylskåp i ca 1-2 timmar innan servering.

Topping:

  • Smält samman ingredienserna till toppingen till en helt slät smet. Bred ut toppingen över den kalla kladdkakan och strö slutligen på kokos.
Skriv ut receptet