Kulkladdkaka

Kladdkaka i chokladkulor
Gör högtidens chokladkulor extra festlig genom att fylla dem med kladdkaka! Passar perfekt till både jul, påsk och Halloween. Receptet är glutenfritt samt veganskt och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserat smör och choklad samt sockerfri sötning som ersätter socker 1:1.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 1 timme
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas basmix
  • 350 g smör*
  • 2,5 dl vatten
  • 7 dl socker*
  • 3 dl kakao
  • Chokladkulor*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Smält smöret i en stor kastrull.
  • Stäng av värmen och rör i övriga ingredienser till en slät smet.
  • Klä en form som är ca 25,5×35,5 cm med bakplåtspapper. Häll sedan ner smeten i formen.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten och fast i kanterna.
  • Rör samman kladdkakan till en deg.

Montering:

  • Dela chokladkulorna försiktigt så du får två halvor.
  • Fyll halvorna med kladdkaka och fäst dem mot varandra med lite smällt choklad. Låt stelna.
Skriv ut receptet