Kladdkaka

Enkel glutenfri kladdkaka
Nu är det enkelt att baka en riktigt kladdig och smarrig glutenfri kladdkaka. Receptet är både glutenfritt samt veganskt och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser. Som socker kan du välja valfri sötning i ströform som ersätter socker 1:1.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 18 bitar
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas basmix
  • 350 g smör*
  • 2,5 dl vatten
  • 7 dl socker*
  • 3 dl kakao

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

    Instruktioner

    • Smält smöret i en stor kastrull.
    • Stäng av värmen och rör i övriga ingredienser till en slät smet.
    • Klä en form som är ca 25,5×35,5 cm med bakplåtspapper. Häll sedan ner smeten i formen.
    • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten och fast i kanterna.
    • Ta ut och låt svalna i rumstemperatur. Låt sedan stå i kylskåp i ca 1-2 timmar innan servering.
    • Tips! Har du kladdkaka över eller blev den bakad för länge? Mixa kakan med en skvätt vatten eller smör till en deg. Forma degen till bollar som du rullar i valfri tillbehör. Eller gör dammsugare av den!
    Skriv ut receptet