Kladdkaksmuffins med vit choklad

Vit kladdkaka i portionsstorlek
De här strålande kladdkakorna bakar du enkelt och snabbt i muffinsformar. Välj gärna muffinsformar av silikonformar så är de enkla att lossna och servera som på bilden. Receptet är glutenfritt samt mjölkfritt, äggfritt och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser. Som socker kan du välja valfri sötning i ströform som ersätter socker 1:1.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 1 timme
Portioner 36
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 300 g smör*
  • 300 g vit choklad*
  • 3 dl grädde*
  • 6 dl socker*
  • 350 g Annas basmix
  • 1,5 tsk salt

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Smält smör, choklad, grädde och socker i en kastrull tills det är helt slätt.
  • Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en slät smet.
  • Fördela smeten i muffinsformar, gärna av silikon.
  • Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 15-20 minuter. De ska vobbla i mitten men vara lite fastare i kanterna.
  • Låt svalna innan servering. Ställ dem en stund i frysen om du vill lossna dem från silikonformarna.
Skriv ut receptet