Kladdkaksmuffins
Enkel kladdkaka i portionsstorlekDe här smarriga kladdkakorna bakar du enkelt och snabbt i muffinsformar. Välj gärna muffinsformar av silikonformar så är de enkla att lossna och servera som på bilden. Receptet är glutenfritt samt veganskt och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser. Som socker kan du välja valfri sötning i ströform som ersätter socker 1:1.
Portioner 36 muffins
Ingredienser
- 350 g Annas basmix
- 350 g smör*
- 2,5 dl vatten
- 7 dl socker*
- 3 dl kakao
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instruktioner
- Smält smöret i en stor kastrull.
- Stäng av värmen och rör i övriga ingredienser till en slät smet.
- Fördela smeten i muffinsformar, gärna av silikon.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten och fast i kanterna.
- Låt svalna innan servering. Ställ dem en stund i frysen om du vill lossna dem från silikonformarna. De går fint att spara i kylen men servera dem gärna rumstempererade.