Kladdkaksrulltårta
Glutenfri kladdkaka som rulltårtaDen här festliga rulltårtan består av en kladdkaka med smörkräm. Receptet är naturligt glutenfritt och äggfritt. Välj även margarin och sockerfri sötning så funkar den för de allra flesta.
Portioner 14 bitar
Ingredienser
Kladdkaka:
- 175 g smör*
- 1,25 dl vatten
- 3,5 dl socker*
- 1,5 dl kakao
- 175 g Annas basmix
Fyllning:
- 150 g smör*
- 2 dl florsocker*
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 tsk hett vatten
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instruktioner
Kladdkaka:
- Smält matfettet i en stor kastrull.
- Stäng av värmen och mixa i övriga ingredienser med en stavmixer.
- Häll smeten i en klädd form som är ca 20×25 cm.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
- Ta ut och låt svalna i rumstemperatur.
- Mixa kladdkakan till en slät deg som du sedan kavlar ut mellan två bakplåtspapper. Har kladdkakan blivit gräddad för länge så att den är lite torr så mixa den med 1-2 msk vatten.
Fyllning:
- Vispa smör, florsocker och vanilj luftigt i en bunke.
- Tillsätt vattnet och vispa ihop till en slät kräm.
- Bred fyllningen på kladdkakan och rulla ihop. Kyl rulltårtan tills den känns riktigt fast så är den lättare att dela.