Knäckebröd

Enkelt glutenfritt knäckebröd
Det här enkla knäckebrödet är naturligt glutenfritt, mjölkfritt, nötfritt och äggfritt. Välj även sockerfri sirap vid behov.
Kök Annas Brödmix
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 2 plåtar
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas brödmix
  • 1 msk brödkryddor
  • 1 dl sirap*
  • 3 dl vatten
  • Flingsalt

*Välj sockerfri eller vanlig sirap efter behov.

    Instruktioner

    • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
    • Blanda sirap med vatten och häll ner det i bunken med de torra ingredienserna. Blanda till en slät smet. Låt svälla i 20 minuter.
    • Klä en plåt med bakplåtspapper och bred ut hälften av smeten riktigt tunt. Strö flingsalt över.
    • Baka mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-30 minuter beroende på knäckebrödets tjocklek. Ta ut knäckebrödet efter halva tiden och dela det i bitar samt vänd bitarna om. Grädda sedan sista tiden och håll uppsikt så att det inte bränns!
    • Upprepa med resten av smeten. Knäckebrödet blir hårt när det svalnar.
    Skriv ut receptet