Kolakakor

Snabba glutenfria kolakakor
Kolakakor är en klassisk småkaka som du nu enkelt kan göra glutenfria med Annas basmix! Använd även växtbaserat smör och sockerfri sötning (som ersätter socker och sirap 1:1) så blir kolakakorna både mjölkfria/veganska och utan tillsatt socker.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 54 kakor
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 300 g mjukt smör*
  • 3 msk sirap*
  • 350 g Annas basmix
  • 3 dl socker*
  • 3 tsk bakpulver

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Arbeta ihop det mjuka smöret med övriga ingredienser i en matberedare tills det går ihop till en deg.
  • Forma degen till 6 långa rullar. Är degen väldigt kladdig så lägg rullarna i kylen ca 30 minuter, annars kommer de flyta ut för mycket under gräddningen.
  • Lägg rullarna på plåtar med bakplåtspapper. Platta ut dem något och grädda en plåt i taget i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
  • Ta ut plåten och skär kakorna diagonalt. Låt sedan svalna på galler.
Skriv ut receptet