Krabbelurer

Glutenfria krabbelurer, skrabbelurer snoobelurer eller skrubbeluckor
De här fluffiga pannkakorna bakar du snabbt och enkelt på få ingredienser. De är både glutenfria, utan tillsatt socker samt veganska (äggfria, mjölkfria mm) om du väljer växtbaserad yoghurt.
Kök Annas Mellismix
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 1 sats
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas mellismix
  • 0,75 dl olja
  • 3 dl yoghurt*
  • 1,5 dl socker*
  • smör* (till stekning)

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

    Instruktioner

    • Rör samman ingredienserna till en slät och riktigt tjock smet.
    • Klicka upp och platta ut smeten till små puckar i en stekpanna på medelvärme. Använder du en teflonpanna behövs inget matfett men i gjutjärn kan det behövas.
    • Grädda i några minuter tills puckarna/krabbelurerna har fått fin färg på undersidan. Vänd dem sedan om och stek några minuter till.
    • Vänd eventuellt de färdiga krabbelurerna i socker och kanel.
    Skriv ut receptet