Lantkaka
Alla tiders kaka till allaDen här klassiska kakan var en favorit när jag var liten. Nu har jag uppdaterat receptet så den både är glutenfri, äggfri och utan tillsatt socker. Välj även mjölkfritt smör samt sockerfri sötning så passar den de allra flesta.
Portioner 48 rutor
Ingredienser
- 350 g Annas mjukismix
- 2 tsk kanel
- 3,5 dl socker*
- 100 g smält smör*
- 3,5 dl vatten
- kakao (att toppa med)
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instruktioner
- Blanda de torra ingredienser i en bunke.
- Blanda smält smör med vatten i en annan bunke.
- Häll ner de torra ingredienserna i vätskan och rör om väl.
- Klä en form som är ca 25,5×35,5 cm med bakplåtspapper. Häll sedan ner smeten i formen. Pudra kakao över.
- Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 40 minuter. Använd en provsticka för att se om kakan är klar.
- Låt kakan svalna på galler med bakplåtspapper mellan.