Glutenfri ljus kladdkaka

Glutenfri och växtbaserad kladdkaka
Den här enkla ljusa kladdkakan är både glutenfri och äggfri. Välj även mjölkfritt smör och sockerfri sötning samt sockerfri mandelmassa så passar den de allra flesta.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 16 bitar
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 275 g smält smör*
  • 300 g grovriven mandelmassa*
  • 350 g Annas basmix
  • 3,75 dl socker*
  • 1,75 dl vatten
  • ev. kardemumma eller vaniljpulver (efter tycke och smak)

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och blanda i resten av ingredienserna till en jämn smet. Är mandelmassan grov så mixa den med vattnet i en blender först.
  • Fördela smeten i två smorda och bröade formar som är ca 20 cm i diameter.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
  • Låt kladdkakorna svalna helt innan servering.
Skriv ut receptet