Lussebullar
Fluffiga glutenfria lussebullarDe här fluffiga lussebullarna (lussekatterna) är både glutenfria och utan vetestärkelse. Välj även växtbaserat smör och sockerfri sötning (som ersätter sirap 1:1) så blir bullarna både veganska och utan tillsatt socker.
Portioner 16 bullar
Ingredienser
- 100 g smält smör*
- 0,75 dl sirap*
- 2,5 dl vatten
- 0,5 g saffran
- 40 g färsk jäst
- 13 g psylliumhusk
- 1,5 krm salt
- 350 g Annas basmix
- ca. 32 blötlagda russin
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instruktioner
- Värm smör, sirap, vatten och saffran till 37 grader och häll upp i en bunke.
- Lös upp jästen i vätskan.
- Blanda de torra ingredienserna och tillsätt även dem i vätskan.
- Arbeta degen med degkrokar i 5 minuter.
- Olja in händerna och arbetsbänken innan du börjar forma degen till ca 16 lussebullar.
- Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under plastfolie och bakduk i ca 80 minuter.
- Tryck ner russin i lussebullarna och grädda dem i mitten av ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
- Låt lussekatterna svalna på galler under bakduk.
- Serveras ljumna.