Lussebullar

Fluffiga glutenfria lussebullar
De här fluffiga lussebullarna (lussekatterna) är både glutenfria och utan vetestärkelse. Välj även växtbaserat smör och sockerfri sötning (som ersätter sirap 1:1) så blir bullarna både veganska och utan tillsatt socker.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 2 timmar
Portioner 16 bullar
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 100 g smält smör*
  • 0,75 dl sirap*
  • 2,5 dl vatten
  • 0,5 g saffran
  • 40 g färsk jäst
  • 13 g psylliumhusk
  • 1,5 krm salt
  • 350 g Annas basmix
  • ca. 32 blötlagda russin

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Värm smör, sirap, vatten och saffran till 37 grader och häll upp i en bunke.
  • Lös upp jästen i vätskan.
  • Blanda de torra ingredienserna och tillsätt även dem i vätskan.
  • Arbeta degen med degkrokar i 5 minuter.
  • Olja in händerna och arbetsbänken innan du börjar forma degen till ca 16 lussebullar.
  • Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under plastfolie och bakduk i ca 80 minuter.
  • Tryck ner russin i lussebullarna och grädda dem i mitten av ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
  • Låt lussekatterna svalna på galler under bakduk.
  • Serveras ljumna.
Skriv ut receptet