Mazariner

Magiska mazariner
Mazariner är en riktigt festlig kaka som du nu enkelt kan göra glutenfri med Annas basmix. Receptet är både glutenfritt samt veganskt och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser. Som florsocker brukar jag använda sukrin melis.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 1 timme
Portioner 24 mazariner
Författare Anna Winér

Ingredienser

Mördeg:

  • 250 g Annas basmix
  • 1,25 dl florsocker*
  • 160 g smör*

Fyllning:

  • 325 g mandelmassa*
  • 2 1/3 dl grädde*
  • 0,75 tsk bakpulver
  • 50 g Annas basmix

Glasyr och garnering:

  • 3 dl florsocker*
  • ca. 3 msk vatten
  • livsmedelsfärg

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

    Instruktioner

    Mördeg:

    • Arbeta ihop ingredienserna i en matberedare tills de precis går samman till en deg. Låt degen vila svalt inplastad i ca 30 minuter.
    • Kavla ut degen mellan plastfolie och stansa ut cirklar som passar i dina formar, degen ska gå upp på kanterna inuti formen. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.

    Fyllning:

    • Blanda ingredienser till fyllningen tills du har en klumpfri massa.
    • Fyll formarna med fyllningen.
    • Grädda i nedre delen av ugnen på 150 grader i 20-30 minuter. Låt svalna.

    Glasyr:

    • Rör ihop florsocker och lite vatten i taget. Färga glasyren med valfri livsmedelsfärg.
    • Bred glasyren på de svala kakorna.
    Skriv ut receptet