Morotsmuffins

Glutenfria morotsmuffins
Saftiga morotsmuffins med krämig frosting på 30 minuter är en riktig räddare till fikat! Muffinsen är glutenfria samt veganska och utan tillsatt socker om du även väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser.
Kök Annas Mjukismix
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 25 muffins
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas mjukismix
  • 3,5 dl socker*
  • 3 tsk kanel
  • 100 g smält smör*
  • 3,5 dl vatten
  • 4 finrivna morötter (ca 280 g)

Frosting:

  • 320 g färskost*
  • 2,5 dl grädde*
  • 1 dl socker*
  • 1 citron

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

    Instruktioner

    • Blanda de torra ingredienser i en bunke.
    • Blanda smör, vatten och finrivna morötter i en annan bunke.
    • Blanda sedan ner de torra ingredienserna i vätskan och rör om om väl.
    • Fördela smeten i muffinsformar.
    • Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 25 minuter.

    Frosting:

    • Mixa färskost, grädde och socker krämigt med en stavmixer eller elvisp. Riv i citronskal och blanda om. Smaka av!
    • Bred frostingen på de svala muffinsen. Toppa med exempelvis en morot gjord av sockerfri marsipan.
    Skriv ut receptet