Påskmuffins

Glutenfria påskmuffins
Chokladmuffins med en morot av färgad grädde i är ett enkelt påhitt till påsk. Muffinsen är glutenfria, utan tillsatt socker samt veganska om du väljer mjölkfria mejeriprodukter och sötning som ersätter socker 1:1.
Kök Annas Mjukismix
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 25 muffins
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas mjukismix
  • 4 msk kakao
  • 3,5 dl socker*
  • 100 g smält smör*
  • 3,5 dl vatten

Dekoration:

  • grädde*
  • orange livsmedelsfärg
  • marsipan*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  • Blanda smält smör med vatten.
  • Häll ner de torra ingredienserna i vätskan och blanda väl.
  • Fördela smeten i muffinsformar.
  • Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Använd en provsticka för att se om muffinsen är klara.
  • Låt svalna på galler.
  • Vispa grädde med orange livsmedelsfärg.
  • Gröp ur muffinsen och spritsa i grädden. Toppa med grön marsipan som stjälk på moroten.
Skriv ut receptet