Påskmuffins
Glutenfria påskmuffinsChokladmuffins med en morot av färgad grädde i är ett enkelt påhitt till påsk. Muffinsen är glutenfria, utan tillsatt socker samt veganska om du väljer mjölkfria mejeriprodukter och sötning som ersätter socker 1:1.
Portioner 25 muffins
Ingredienser
- 350 g Annas mjukismix
- 4 msk kakao
- 3,5 dl socker*
- 100 g smält smör*
- 3,5 dl vatten
Dekoration:
- grädde*
- orange livsmedelsfärg
- marsipan*
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instruktioner
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Blanda smält smör med vatten.
- Häll ner de torra ingredienserna i vätskan och blanda väl.
- Fördela smeten i muffinsformar.
- Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Använd en provsticka för att se om muffinsen är klara.
- Låt svalna på galler.
- Vispa grädde med orange livsmedelsfärg.
- Gröp ur muffinsen och spritsa i grädden. Toppa med grön marsipan som stjälk på moroten.