Pepparkakskladdkaka

Glutenfri kladdkaka till jul
Kladdkaka med pepparkakskryddor är ett måste till jul! Den här godingen är både glutenfri, samt växtbaserad och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser. Som socker kan du välja valfri sötning i ströform som ersätter socker 1:1.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 1 timme
Portioner 18 bitar
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas basmix
  • 350 g smör*
  • 2,5 dl vatten
  • 7 dl socker*
  • 2,25 dl kakao
  • 0,75 dl pepparkakskrydda
  • pepparkakor*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

    Instruktioner

    • Smält smöret i en stor kastrull.
    • Stäng av värmen och rör i övriga ingredienser till en slät smet.
    • Klä en form som är ca 25,5×35,5 cm med bakplåtspapper. Häll sedan ner smeten i formen. Eller använd två runda formar som är 24 cm i diameter.
    • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten och fast i kanterna.
    • Toppa den ljumna kladdkakan med pepparkakor.
    • Låt svalna i rumstemperatur och kyl sedan i ca 1-2 timmar innan servering.
    Skriv ut receptet