Pepparkaksmuffins

Glutenfri mjuk pepparkaka
Mjuk pepparkaka i muffinsformar blir perfekt julfika! De här enkla muffinsen är både glutenfria, äggfria, utan tillsatt socker samt veganska om du väljer växtbaserat smör och sockerfri sötning.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 20 muffins
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas basmix
  • 3,75 dl socker*
  • 1,5 msk bakpulver
  • ca. 4 msk pepparkakskrydda
  • 100 g smör*
  • 3,75 dl vatten

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Smält smöret och blanda med vattnet.
  • Blanda vätskan med de torra ingredienserna och rör om om väl.
  • Fördela smeten i muffinsformar.
  • Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 25 minuter.
Skriv ut receptet