Pepparkaksmuffins med topping

Glutenfria pepparkaksmuffins på 30 minuter
Med Annas mjukismix bakar du enkelt de här söta pepparkaksmuffinsen. Muffinsen är glutenfria, äggfria och utan tillsatt socker. Välj mjölkfritt smör och sötning som ersätter socker 1:1.
Kök Annas Mjukismix
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 25 muffins
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas mjukismix
  • 4 msk pepparkakskrydda
  • 3,5 dl socker*
  • 100 g smält smör*
  • 3,5 dl vatten

Topping:

  • grädde*
  • kakao
  • godis*
  • salta kringlor (glutenfria)

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  • Blanda smält smör med vatten.
  • Häll ner de torra ingredienserna i vätskan och blanda väl.
  • Fördela smeten i muffinsformar.
  • Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Använd en provsticka för att se om muffinsen är klara.
  • Låt svalna på galler.

Topping:

  • Vispa grädde med kakao att toppa muffinsen med. Fäst sedan lite chokladgodis och salta kringlor som ögon, nos och horn.
Skriv ut receptet