Pizzabullar

Glutenfria och enkla pizzabullar
Picknick eller snabbt mellanmål? Då är räddningen ett gäng pizzabullar! Toppa med familjens favoritingredienser och de kommer snabbt bli nya favoriter. Receptet är naturligt glutenfritt och växtbaserat.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 2 timmar
Portioner 16 bullar
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 100 g smält smör*
  • 3,25 dl vatten
  • 40 g jäst
  • 4 tsk psylliumhusk (13 g)
  • 1,5 tsk salt
  • 350 g Annas basmix

*Välj växtbaserat eller klassiskt smör efter behov.

Instruktioner

  • Värm smör och vatten till 37 grader och häll upp i en bunke.
  • Lös upp jästen i vätskan.
  • Blanda de torra ingredienserna och tillsätt även dem i vätskan.
  • Arbeta degen med degkrokar i 5 minuter.
  • Olja in händerna och arbetsbänken. Kavla/tryck ut degen till en rektangel.
  • Bred på valfri fyllning. Rulla ihop och skär i bitar.
  • Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under plastfolie och bakduk i ca 80 minuter.
  • Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
  • Låt svalna på galler under bakduk.
Skriv ut receptet