Prinsesskladdkaka

Glutenfri prinsesskladdkaka
En enkel ljusa kladdkaka med sylt, grädde och marsipan blir en riktigt festlig goding! Receptet är glutenfritt och äggfritt. Välj även mjölkfritt smör och mjölkfri grädde samt sockerfri sötning mm så passar den de allra flesta.
Kök Annas Basmix
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 16 bitar
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 275 g smält smör*
  • 300 g grovriven mandelmassa*
  • 350 g Annas basmix
  • 3,75 dl socker*
  • 1,75 dl vatten
  • 1 msk malen kardemumma

Montering:

  • ca. 1,5 dl hallonsylt*
  • ca. 6 dl grädde*
  • ca. 400 g marsipan*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och blanda i resten av ingredienserna till en jämn smet. Är mandelmassan grov så mixa den med vattnet i en blender först.
  • Fördela smeten i två smorda och bröade formar som är ca 20 cm i diameter.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
  • Låt kladdkakorna svalna helt innan du brer på sylt och toppar med vispad grädde och ett lock av marsipan.
Skriv ut receptet