Prinsessmuffins

Enkla glutenfria prinsessbakelser
Gör muffinsen extra lyxiga och förvandla dem till små prinsessbakelser med sylt, grädde och marsipan! Muffinsen är glutenfria och även veganska och utan tillsatt socker om du väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser.
Kök Annas Mjukismix
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 25 muffins
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas mjukismix
  • 3,5 dl socker*
  • 100 g smält smör*
  • 3,5 dl vatten

Topping:

  • Sylt*
  • Grädde*
  • Marsipan*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

    Instruktioner

    • Blanda mjukismixen med socker i en bunke.
    • Blanda smält smör med vatten.
    • Häll ner de torra ingredienserna i vätskan och blanda väl.
    • Fördela smeten i muffinsformar.
    • Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Använd en provsticka för att se om muffinsen är klara.
    • Låt svalna på galler.

    Topping:

    • Gröp ut muffinsen och fyll dem med sylt. Toppa med grädde och ett lock av marsipan. En jordgubb blir kronan på verket!
    Skriv ut receptet