Prinsesstårta i glas

Glutenfri prinsesstårta på nolltid
Små bitar av muffins varvade med grädde och sylt i glas blir riktigt festliga små prinsessdesserter. Toppa med ett lock av marsipan så är "prinsessan" komplett! Receptet är glutenfritt samt veganskt och utan tillsatt socker om du även väljer växtbaserade och sockerfria ingredienser.
Kök Annas Mjukismix
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 25
Författare Anna Winér

Ingredienser

  • 350 g Annas mjukismix
  • 3,5 dl socker*
  • 100 g smält smör*
  • 3,5 dl vatten

Servering:

  • grädde*
  • sylt*
  • marsipan*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

    Instruktioner

    • Blanda mjukismixen med socker i en bunke.
    • Blanda smält smör med vatten.
    • Häll ner de torra ingredienserna i vätskan och blanda väl.
    • Fördela smeten i muffinsformar.
    • Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Använd en provsticka för att se om muffinsen är klara.
    • Låt svalna på galler.
    • Smula sönder muffinsen och varva smulet med grädde och sylt i glas. Toppa slutligen med ett lock av marsipan.
    Skriv ut receptet