Prinsesstårta

Glutenfri prinsesstårta utan ägg
En festlig prinsesstårta som både är naturligt glutenfri, äggfri och mjölkfri. Välj valfri fyllning och topping utifrån vad du gillar.
Kök Annas Mjukismix
Tillagningstid 1 timme
Portioner 8 port
Författare Anna Winér

Ingredienser

Botten:

  • 180 g Annas mjukismix
  • 60 g potatismjöl
  • 180 g socker*
  • 4 g bikarbonat
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 45 g neutral olja
  • 175 g kokande vatten

Montering:

  • Hallonsylt*
  • Grädde*
  • Vaniljkräm*
  • Marsipan*

*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.

    Instruktioner

    Botten:

    • Värm ugnen till 175 grader och klä en form som är ca 20 cm i diameter.
    • Blanda alla torra ingredienser i en skål och de blöta i en annan.
    • Häll ner vätskan bland de torra ingredienserna och arbeta snabbt ihop till en slät smet.
    • Häll smeten i formen och grädda näst längst ner i ugnen i ca 20-30 minuter. Känn med en sticka, den ska vara helt torr.
    • Vänd upp tårtbottnen på ett galler med bakplåtspapper mellan. Låt den svalna något och täck den sedan med formen. Dela den på tjockleken när den är helt sval.

    Montering:

    • Lägg en botten på ett tårtfat och bred på ett lager sylt. Lägg sedan på nästa botten och bred på vaniljkräm. Lägg på sista tårtbotten.
    • Täck sedan tårtan med grädde och ett lock av marsipan.
    Skriv ut receptet