
Rabarberkladdkaka
Ingredienser
- 275 g smält smör*
- 3,75 dl socker*
- 1,75 dl vatten
- 300 g grovriven mandelmassa*
- 350 g Annas basmix
Fyllning:
- 200 g hackade rabarber
- 2,5 msk socker*
- 4 tsk potatismjöl
Smuldeg:
- 120 g Annas basmix
- 4 tsk socker*
- 65 g smör*
*Välj växtbaserade, sockerfria eller klassiska ingredienser efter behov.
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och blanda i resten av ingredienserna till en jämn smet. Är mandelmassan grov så mixa den med vattnet i en blender först.
- Fördela smeten i två smorda och bröade formar som är ca 20 cm i diameter.
Fyllning:
- Blanda rabarberbitarna med socker och potatismjöl. Fördela blandningen över kladdkakorna.
Smuldeg:
- Mixa ihop ingredienserna till smuldegen och strö även den över kladdkakorna.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter.
- Låt kladdkakorna svalna helt.